Waarom is vrachtwagen motorolie zo belangrijk?

  • qxio-arrow-left-cTerug naar Nieuws overzicht

De voordelen van vrachtwagenmotorolie

 

Wat doet motorolie voor jouw truck?

 

Motorolie speelt een cruciale rol in de goede werking van een vrachtwagenmotor en is van vitaal belang voor het behoud van de prestaties en de levensduur van het voertuig. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van het belang van motorolie in een vrachtwagen:

1. Smering: motorolie smeert bewegende onderdelen in de motor zoals zuigers, drijfstrangen, nokkenassen en kleppen. een olie die een stabiele smeerfilm achterlaat voorkomt slijtage en vermindert wrijving, wat de efficiƫntie en levensduur van de motor verlengt. Met name bij vrachtwagens wordt er veel gevraagd van de olie als het gaat om hoge en langdurige motorbelastingen in uiteenlopende omgevingsomstandigheden.

2.  Koeling: motorolie helpt bij het afvoeren van warmte uit de motor. Dit is met name belangrijk in vrachtwagens, omdat ze vaak lange afstanden afleggen en zware ladingen vervoeren in wisselde omstandigheden, wat tot aanzienlijke warmteontwikkeling kan leiden.

3. Afdichting: ook bij het afdichten van de ruimte tussen zuigers en cilinderwanden, waardoor de compressie behouden blijft en lekkages worden voorkomen helpt motorolie. Lekkages tussen de zuiger en cilinder zullen uiteindelijk leiden tot ongewenst prestatieverlies van de vrachtwagenmotor. 

4. Reiniging: een goede vrachtwagenmotorolie bevat ook reinigende eigenschappen, waarbij het niet alleen voorkomt dat verbrandingsresten en andere verontreiniging aan de motordelen blijven hangen maar deze ook afvoert. Deze verontreinigingen kunnen ander ophopen en schade veroorzaken tussen de draaiende delen van de motor wat weer tot prestatieverlies of zelfs defecten kunnen leiden. 

5. Slijtagebescherming: motorolie bevat additieven die helpen bij het verminderen van slijtage en corrosie van motoronderdelen. Dit is essentieel om de levensduur van de motor te verlengen, vooral belangrijk bij moderne dieselmotoren met lage emissies. 

6. Verlenging van de levensduur: door de motor goed gesmeerd te houden en te beschermen tegen slijtage en oververhitting, draagt motorolie bij aan de verlenging van de levensduur van de vrachtwagenmotor. Verversingsintervallen tussen de 25.000 en 50.000km zijn tegenwoordig geen uitzondering voor moderne dieselmotoren. door het gebruik van de beste basisoliƫn en hoogwaardige additieven kan de duur tussen de olieverversingen verlengd worden. Wat resulteert in lagere onderhoudskosten, zonder de prestaties en bescherming van de motor in gevaar te brengen.

 

Vrachtwagenmotorolie
Kortom, motorolie is zeer essentieel voor de goede werking en het behoud van een vrachtwagenmotor. Het zorgt voor smering, warmteafvoer, afdichting, bescherming tegen corrosie en slijtage, en draagt bij aan de algehele betrouwbaarheid en duurzaamheid van het voertuig, Het is van cruciaal belang om regelmatig het oliepeil te controleren en ervoor te zorgen dat de juiste oliesoort wordt gebruikt om prestaties en levensduur van hun vrachtwagens te waarborgen.

Met onze Acario 15W-40 ben je verzekerd van een hoogwaardig minerale multigrade motorolie welke speciaal ontwikkeld is voor de vrachtwagen. Toepasbaar voor benzine-en dieselmotoren, met of zonder turbo, voor de zwaarste bedrijfsomstandigheden in alle seizoenen.

 

Bestellen
Wil je meer informatie of producten van Synmar bestellen? Neem dan contact op via +31(0) 33-303 3044 of stuur een email naar info@synmar.nl

 

 

Auteur: Synmar

keep in
touch

Wij zijn Synmar! Hoe kunnen we u vandaag van dienst zijn?

CONTACT qxio-arrow-right-c

synmar logo colour

Albert Schweitzerstraat 7
7131 PG Lichtenvoorde
The Netherlands

+31 (0) 33 303 3044
info@synmar.nl

linkedin facebookmailmail