Het belang van hydrauliek olie

  • qxio-arrow-left-cTerug naar Nieuws overzicht

HYDRAULIEK OLIE

het belang van hydrauliek olie

Hydraulische systemen vereisen specifieke olie die is afgestemd op hun unieke behoeften. Wij hebben verschillende soorten hydraulische olie beschikbaar, zoals minerale olie of synthetische olie.

De belangrijkste verschillen tussen deze soorten hydraulische olie liggen in hun viscositeit, thermische stabiliteit, smeringseigenschappen en milieueffecten. Minerale olie voldoet aan de meeste standaard toepassingen. Synthetische oliën hebben een breder temperatuurbereik. 

Hydraulische olie is een essentieel onderdeel van hydraulische systemen, die veel worden gebruikt in verschillende toepassingen, zoals in de industrie, de bouw, de landbouw, en zelfs in voertuigen.

Het belang van hydraulische olie kan worden samengevat aan de hand van de volgende punten:

1. Energie overdracht: De belangrijkste taak van de hydraulische olie in een hydraulisch systeem is het overbrengen en beweging en het onder control e houden ervan. Door de incompressibiliteit van de olie wordt de druk gelijkmatig verdeeld over het systeem, wat zorgt voor soepele en nauwkeurige bewegingen van componenten.

2. Smering: Hydraulische olie fungeert als een smeermiddel in hydraulische systemen. Het vermindert wrijving en slijtage tussen bewegende onderdelen, waardoor de efficiëntie van het systeem wordt verhoogd en de levensduur van de componenten wordt verlengd.

3. Warmteoverdracht: Hydraulische systemen genereren vaak warmte als gevolg van de wrijving en de druk op de vloeistof. Hydraulische olie helpt bij het absorberen en afvoeren van warmte, waardoor het systeem op een optimale temperatuur blijft en oververhitting wordt voorkomen.

4. Afdichting en afdichting: Hydraulische olie helpt bij het afdichten van de ruimte tussen bewegende delen, waardoor lekkages worden voorkomen. Het zorgt voor een effectieve afdichting van zuigers, kleppen en andere componenten, waardoor het hydraulische systeem betrouwbaar blijft.

5. Roest- en corrosiepreventie: Hydraulische systemen kunnen gevoelig zijn voor roest en corrosie. De olie bevat additieven die beschermen tegen deze schadelijke effecten, waardoor de levensduur van het systeem wordt verlengd.

6. Reiniging: Hydraulische olie draagt bij aan het reinigen van het systeem door deeltjes en verontreinigingen op te nemen. Filters in het hydraulische systeem helpen bij het verwijderen van deze verontreinigingen, waardoor het systeem schoon en goed functionerend blijft.

Het belang van hydrauliek olie
Het juiste type hydraulische olie en regelmatig onderhoud van het hydraulische systeem zijn cruciaal om de optimale prestaties en betrouwbaarheid te waarborgen. Het belang van hydraulische olie is dus breed en omvat aspecten zoals smering, warmteoverdracht, afdichting, druktransmissie en bescherming tegen corrosie.

Waarvoor wordt hydraulische olie gebruikt? Over het algemeen wordt hydraulische olie gebruikt in een breed scala aan toepassingen waarbij het nodig is om kracht over te brengen, bewegingen te regelen en precisie en betrouwbaarheid te waarborgen. Het speelt een cruciale rol in het efficiënt laten functioneren van hydraulische systemen in verschillende industrieën.

Bestellen
Ben je op zoek naar de juiste hydrauliek olie ? Neem contact met ons op via info@synmar.nl of bel ons op +31 (0)33 303 3044.

 

 

 

Auteur: Synmar

keep in
touch

Wij zijn Synmar! Hoe kunnen we u vandaag van dienst zijn?

CONTACT qxio-arrow-right-c

synmar logo colour

Albert Schweitzerstraat 7
7131 PG Lichtenvoorde
The Netherlands

+31 (0) 33 303 3044
info@synmar.nl

linkedin facebookmailmail