Tech Talk: Chainsaw Oil

  • qxio-arrow-left-cTerug naar Nieuws overzicht

TECH TALK

CHAINSAW OIL

 

Gebruik van Chainsaw Oil

De kettingzaag is een veelzijdig gereedschap dat wordt gebruikt in verschillende industrieën en situaties waarbij het zagen van hout nodig is. Het werken met een kettingzaag is echter niet geheel zonder risico, de juiste smering van de zaagketting en het blad verkleind de kans op ongelukken en schade. Daarnaast zorgt het smeren ervoor dat de werkzaamheden snel, efficient en soepel verlopen. 

Kettingzaagolie is ontworpen om de ketting en het zaagblad van de kettingzaag te smeren en te koelen tijdens het gebruik. Het vermindert wrijving tussen de ketting en het zaagblad en voorkomt oververhitting. Ook voert het vuil af en beschermd het blank staal tegen corrosie.

Smering

Kettingzaagolie heeft een specifieke viscositeit die ervoor zorgt dat het zich goed verspreidt over de ketting en het zaagblad. Dit zorgt voor een consistente smering, zelfs onder verschillende omstandigheden en temperaturen.

De meeste kettingzaagolien bestaan uit een basisolie waaraan additieven zijn toegevoegd die de smering verbeteren en de levensduur van de ketting en het zaagblad verlengen. Deze additieven kunnen onder andere antioxidanten, anticorrosiemiddelen en kleefmiddelen bevatten.

Milieuvriendelijk

Er zijn milieuvriendelijke kettingzaagoliën beschikbaar die biologisch afbreekbaar zijn en minder schadelijk zijn voor het milieu. Deze oliën zijn vaak gebaseerd op plantaardige oliën of synthetische esters. Synmar Chainsaw 68 Bio is bijvoorbeeld een mooi alternatief om te gebruiken wanneer milieubescherming een belangrijk aspect is.

Onderhoud

Kettingzagen hebben een oliereservoir dat de smeerolie bevat. Het is essentieel om dit reservoir regelmatig te controleren en bij te vullen om een ononderbroken werking te garanderen. De kettingzaag laten draaien zonder voldoende olie kan snel leiden tot schade aan ketting en zaagblad.

Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant van de kettingzaag op te volgen met betrekking tot het gebruik van kettingzaagolie. Dit omvat het juiste type olie, de aanbevolen viscositeit en het bijvullen van de olietank volgens de aanbevolen intervallen.

Regelmatig onderhoud van de kettingzaag, inclusief het controleren van het oliepeil en het reinigen van de olietank en het zaagblad, is essentieel om optimale prestaties te garanderen en de levensduur van het gereedschap te verlengen.

Bekijk hier ons kettingzaagolie assortiment

Meer informatie:

Wil je meer informatie of producten van Synmar bestellen? Neem dan contact op via +31(0) 33-303 3044 of stuur een email naar info@synmar.nl

 

 

Auteur: Synmar

keep in
touch

Wij zijn Synmar! Hoe kunnen we u vandaag van dienst zijn?

CONTACT qxio-arrow-right-c

synmar logo colour

Albert Schweitzerstraat 7
7131 PG Lichtenvoorde
The Netherlands

+31 (0) 33 303 3044
info@synmar.nl

linkedin facebookmailmail