Hoe gebruik je AdBlue?

  • qxio-arrow-left-cTerug naar Nieuws overzicht

Hoe gebruik je AdBlue / DEF?


HET GEBRUIK VAN ADBLUE


AdBlue wordt gebruikt als een reducerend middel in SCR-systemen om schadelijke emissies van dieselmotoren te verminderen, lees daar meer over in ons artikel, wat is AdBlueMaar hoe gebruik je AdBlue?


Gebruik

AdBlue is een zeer eenvoudig te gebruiken en onschadelijke stof. Het is een heldere, niet giftige en niet-ontvlambare vloeistof. Het bestaat uit hoogwaardig ureum en gedemineraliseerd water, dat een productieproces ondergaat om te voldoen aan de vereiste specificaties die zijn vastgesteld door de International Organization for Standardization (ISO). Internationaal wordt AdBlue ook wel aangeduid als DEF - Diesel Exhaust Fluid.


AdBlue wordt geclassificeerd als een vloeibare vloeistof met minimaal risico. Het moet worden opgeslagen op een koele en droge plaats, ver uit de buurt van zonlicht en extreme temperaturen. Het is belangrijk om contact met geverfde oppervlakken te vermijden omdat dit verkleuring of schade kan veroorzaken. Mocht u ooit AdBlue op uw handen krijgen is wassen met water voldoende.


Toepassing

Om AdBlue aan te vullen in het voertuig, volg dan deze stappen:


1. Het is belangrijk om te weten waar de AdBlue-tank zich bevindt in het voertuig, aangezien de locatie kan variëren afhankelijk van het merk en model. Raadpleeg indien nodig de handleiding van de voertuig voor specifieke instructies met betrekking tot het gebruik van AdBlue. 

2.  Het is verstandig om altijd voldoende AdBlue op voorraad te hebben staan. Koop Synmar AdBlue via jouw contactpersoon, garage of tankstation. Het is verkrijgbaar in een handige 10L verpakking voor onderweg. 

3. Als het AdBlue-reservoir bijna leeg is gaat er vaak een verklikkerlampje branden en kan je meestal nog 2.400 kilometer rijden. Wij adviseren om dat echter niet te doen. Als het AdBlue helemaal op is verminderen de motorprestaties sterk en weigert je auto opnieuw te starten. Vul het reservoir daarom zo snel mogelijk bij nadat het lampje is gaan branden. 

4. Open de vuldop van de AdBlue tank. Vaak een blauwe dop gemarkeerd met AdBlue of het AdBlue symbool in de buurt van de brandstofdop of verborgen onder de koffervloer of motorkap.

5. Giet de AdBlue langzaam in de tank en gebruik hiervoor de bijgeleverde afvulslang. Als het AdBlue-reservoir bijna leeg is moet je minstens vier liter bijvullen. Vul de tank echter niet volledig of ga het reservoir niet bijvullen voordat het verklikkerlampje brandt. Giet je teveel AdBlue in de tank, dan kan de vloeistof overlopen en gaat de vloeistof kristalliseren en kan zorgen voor een verstopte vulhals en vervormd reservoir. 

6. Sluit de vuldop stevig af zodra de tank vol is om lekkage te voorkomen.

7. Start de motor van het voertuig en laat hem enkele minuten draaien. Dit helpt de AdBlue gelijkmatig te verdelen in het SCR-systeem. 

8. Na het bijvullen van AdBlue moet in sommige gevallen de boordcomputer worden gereset om het verklikkerlampje uit te zetten. 


Tip van Synmar: Het zelf bijvullen van AdBlue heeft geen invloed op de garantie van de fabrikant van het voertuig


Speciale motorolie SCR-systeem    
Om het voertuig met SCR-systeem optimaal te beschermen is het belangrijk om de juiste motorolie te gebruiken. Voor voertuigen met een SCR-systeem schrijven OEM's low SAPS en mid SAPS motoroliën voor welke veilig zijn voor de nabehandelingssysteem. Benieuwd welke motorolie geschikt is voor uw voertuig? Raadpleeg dan onze olieadviseur of neem contact op met een van onze sales managers. 


AdBlue kopen

Synmar Adblue is beschikbaar in een handzame 10 liter verpakking met geïntegreerde schenktuit of 1000L IBC formaat die voldoet aan de ISO norm. Meer weten over AdBlue van Synmar? Neem contact met ons op. Auteur: Synmar

keep in
touch

Wij zijn Synmar! Hoe kunnen we u vandaag van dienst zijn?

CONTACT qxio-arrow-right-c

synmar logo colour

Albert Schweitzerstraat 7
7131 PG Lichtenvoorde
The Netherlands

+31 (0) 33 303 3044
info@synmar.nl

linkedin facebookmailmail